Kenmerken

Bo-Ex heeft energiebesparing en duurzaamheid hoog in het vaandel. Samen met de stad Utrecht is het de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn.

Volledig elektrisch
De woningen krijgen alleen een elektra-aansluiting, waardoor ze niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen (gas) en de CO2-uitstoot wordt verlaagd. Het doel is dat de energierekening voor huurders lager uitvalt.

Over de wijk

Rijnvliet ligt in het zuidoosten van stadsdeel Leidsche Rijn en wordt omsloten door de Rijksstraatweg aan de noordzijde, het bedrijventerrein Oudenrijn en de recreatieplan Strijkviertel aan de westzijde, het sportpark Rijnvliet aan de zuidzijde en de stadsbaan aan de oostzijde.

Over de woningen
Er zijn meerdere typen woningen, die verschillen qua grootte, afmeting, ligging en huurprijs. Alle woningen hebben een afgesloten achtertuin, met uitzondering van de appartementen.

Planning
De komende jaren bouwt Bo-Ex nog 85 eengezinswoningen en 25 appartementen in Rijnvliet West & Rijnvliet Oost. De planning van de bouw ziet er als volgt uit:

  • Rijnvliet-West: circa 35 eengezinswoningen en 25 appartementen
    • start bouw najaar 2023
    • Oplevering bouw: juni 2024
  • Rijnvliet-Oost: circa 50 eengezinswoningen.
    • Start bouw rond eind 2024
    • Oplevering bouw: juni 2025


Geïnteresseerd?
De woningen worden aangeboden op woningnet regio Utrecht. Zodra de planning van de vervolgfasen bekend is wordt deze op facebook en de projecten pagina gepubliceerd.

Vrije sector huurwoningen
In dit gebied worden ook verschillende koopwoningen en vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Voor vrije sector huurwoningen kunt u terecht
op de website van Borgdonck.

Rijnvliet vlogs
Midden/Noord
Onze kandidaat-huurders in fase 2 geven we een kijkje in een woning. Een Nul op de Meter woning voor energiebewuste huurders!

Zuid
Vlog 1

Neem alvast een kijkje in de 1e fase van de bouw van 30 woningen in Rijnvliet Zuid. Het vlogteam van Bo-Ex neemt u mee naar de bouwplaats.


Vlog 2
In de tweede vlog bezoeken de toekomstige bewoners de bouwplaats om de voortgang te bekijken en om kennis te maken met hun nieuwe buren. Bekijk in de video hieronder wat zij vinden van hun energiezuinige woningen.Vlog 3
In de eerste vlog namen wij u mee naar de bouwplaats van Rijnvliet. Sindsdien is er al erg veel veranderd. De daken zijn op de huizen, het water stroomt door de wijk en het duurt nog maar even voordat de nieuwe bewoners de energiezuinige woningen kunnen betrekken.


Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met:

In de wijk Rijnvliet bouwt Bo-Ex circa 200 nieuwe sociale huurwoningen. In 2019 & 2020 zijn er 91 eengezinswoningen gebouwd en opgeleverd. Dit zijn woningen in Rijnvliet zuid, midden en noord. In de komende jaren bouwt Bo-Ex nog circa 100 sociale huurwoningen in Rijnvliet oost en west. Dit zijn grotendeels eengezinswoningen, maar ook een appartementencomplex bestaande uit 21 appartementen.