Een buurt voor iedereen

Door het slopen van de flat ontstaat er een kans om een nieuw buurt te maken dat echt onderdeel wordt van de wijk. Een buurt waar je elkaar ontmoet en waar mensen oog hebben voor elkaar. Met woningen in verschillende prijsklassen: van sociale huurappartementen tot koopwoningen.

Ons doel is om een buurt te maken waar iedereen met plezier woont. Het nieuwe plein wordt het hart van de buurt; voor de toekomstige bewoners én voor de buurtbewoners. Een fijne plek waar kinderen veilig kunnen spelen en u ondertussen een praatje maakt met de buren.

Contactpersoon voor de buurt
Voor de communicatie over de sloop en de bouw van de woningen aan de Ivoordreef is Delian de Gier de contactpersoon voor de buurt. Als er vragen zijn, u ziet iets vreemds, snapt iets niet over de aanpak of u heeft juist een tip hoe het beter kan, bel of stuur Delian een mail: Delian.degier@eracontour.nl – 06 461 441 53. Noodsituaties kunt u melden via 0578 – 692 064 (24/7 bereikbaar).

Wilt u meer weten over de opzet van de nieuwe buurt? Kijk dan op de pagina Het plan.

Met deze vernieuwing willen we een bijdrage leveren aan een meer divers woningaanbod in Overvecht, het verbeteren van de sociale veiligheid en het creëren van een gezonde omgeving.

Bovenal willen we een sterk stuk stad toevoegen aan Overvecht en Utrecht. Een fijne plek, waar bewoners en Utrechters trots op zijn!

Planning

Wilt u meer weten over de planning, de stappen én het participatieproces (bijvoorbeeld meedoen aan een klankbordgroep), dan kunt u terecht op www.ivoordreef.nl. Op deze site kunt u zich ook opgeven voor de nieuwsbrief.

Meer informatie

Voor meer informatie en de actuele planning kunt u kijken op www.ivoordreef.nl of contact op nemen met

De Ivoordreef in Overvecht gaat veranderen. Inmiddels is de flat gesloopt. Op de locatie komen nieuwe woningen, een mooi plein met speelvoorzieningen en een sportveldje.


Op donderdag 22 december 2022 heeft de gemeenteraad van Utrecht ingestemd met het bestemmingsplan Ivoordreef. Twee derde van de gemeenteraad stemde in met het bestemmingsplan.

Dit betekent dat een belangrijke mijlpaal is behaald voor het realiseren van het plan. In dit nieuwe plan realiseert Bo-Ex 159 sociale huurwoningen. Daarnaast realiseert Amvest 74 middenhuur woningen en komen er 74 koopwoningen die door Era Contour worden ontwikkeld.