Renovatie en Groot Onderhoud - Projectdetails

Afbeelding

Het Nieuwe Woonhuis (84 woningen)

,

“Het Nieuwe Woonhuis”, een Rijksmonument van 84 sociale huurwoningen aan de Rembrandtkade en Albert Neuhuysstraat midden in het hart van Utrecht Oost.
Het complex is in 1921 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De woningen zijn verdeeld over 3 woonlagen en 14 trappenhuizen en waren in die tijd de eerste hoogbouwwoningen van Utrecht.

Kenmerken

Vanaf 2016 zijn Bo-Ex en het bestuur in gesprek over een planmatige aanpak van de Rembrandtkade en Albert Neuhuystraat. In eerste instantie ging dit met name over het regulier onderhoud als schilderwerk. Gaandeweg de gesprekken met bestuur en energiecommissie werden de ambities verlegd en is er meer en meer gekeken naar de mogelijkheden om de woningen beter te weren tegen vocht, koude en schimmel. Naast het aanpakken van deze problematiek is het energiezuinig maken van de woning ook een belangrijk agendapunt geworden. De gesprekken hebben geleid tot procesafspraken over een grotere aanpak (groot onderhoud) van de woningen waarbij ook het energievraagstuk gaat worden meegenomen.

De plannen passen in de ambitie van Bo-Ex om samen met de gemeente op te trekken in de richting van een klimaat neutrale stad in 2030. 

Projectteam van bewoners, corporatie en Woonbond
Om de plannen te realiseren, is er een projectteam opgezet bestaande uit bewoners, Woonbond en medewerkers Bo-Ex. De Woonbond begeleidt de bewoners, verbindt de verschillende groepen en belangen.

Voortgang 
De aannemer selectie moet nog plaatsvinden.

Heeft u vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@boex.nl

Informatie voor bewoners

 

 

Foto's

Afbeelding

Op de kaart

Video