Renovatie en Groot Onderhoud - Projectdetails

Afbeelding

Henriƫttedreef (hoogbouw 58 woningen)

Overvecht, Utrecht

Samen met de bewoners gaan we dit complex klaar maken voor een betere toekomst. Om te beginnen willen we vanaf eind 2018 groot onderhoud uitvoeren in bewoonde staat, zonder huurverhoging. In 2019 willen de flat energieleverend gaan maken, dus geen energierekening meer. Wat we precies gaan doen, is nog niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten. leest u hieronder.

Kenmerken

Startdatum: start eind 2017

Bij het groot onderhoud komen er nieuwe kozijnen voorzien van warmtewerend glas. Hierdoor behoren vocht en tocht tot het verleden en daalt de temperatuur in huis 's zomers met 2 graden. Om schimmel tegen te gaan, krijgen bewoners een mechanisch- en vraaggestuurd ventilatiesysteem. Door betere isolatie verbetert het energielabel van C/D naar B. De lift wordt groter en we onderzoeken of deze kan doorlopen naar de begane grond.

Energieleverende flat
Naast het groot onderhoud werkt een consortium aan het plan om het complex energieleverend te maken. Door op het dak wind- en zonne-energie op te wekken en met slimme gevels die zorgen voor ventilatie, verwarming, zonwering en elektriciteit. Begin juni 2017 verwachten wij voor een paar maanden een windgenerator testopstelling op het dak te kunnen plaatsen. Bij de Hogeschool Utrecht worden de slimme gevels getest.

Lees het persbericht Op weg naar energieleverende hoogbouwflats

Bewoners kunnen vragen mailen naar henriettedreef@boex.nl

 

 

 

Foto's

Afbeelding
Afbeelding
impressie testopstelling windgenerator

Op de kaart

Video