Renovatie en Groot Onderhoud - Projectdetails

Afbeelding

Henriëttedreef (hoogbouw 58 woningen)

Overvecht, Utrecht

Samen met de bewoners gaan we dit complex klaar maken voor een betere toekomst. Om te beginnen zijn we gestart met het uitvoeren van groot onderhoud in bewoonde staat, zonder huurverhoging. In 2019 willen we de flat energieleverend gaan maken, dus geen energierekening meer. Wat we precies gaan doen, is nog niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten. leest u hieronder.

Kenmerken

Startdatum: start eind 2017

Bij het groot onderhoud komen er nieuwe kozijnen voorzien van warmtewerend glas. Hierdoor behoren vocht en tocht tot het verleden en daalt de temperatuur in huis 's zomers met 2 graden. Om schimmel tegen te gaan, krijgen bewoners een mechanisch- en vraaggestuurd ventilatiesysteem. Door betere isolatie verbetert het energielabel van C/D naar B. De lift wordt groter en we onderzoeken of deze kan doorlopen naar de begane grond.

Energieleverende flat
Naast het groot onderhoud werkt een consortium aan het plan om het complex energieleverend te maken. Door op het dak wind- en zonne-energie op te wekken en met slimme gevels die zorgen voor ventilatie, verwarming, zonwering en elektriciteit. 25 juni 2017 hebben wij voor de komende paar maanden een windgenerator testopstelling op het dak geplaatst.

Lees het persbericht Op weg naar energieleverende hoogbouwflats

De proefwoning
Er wordt gedurende een jaar een energieleverend renovatiesysteem getest in een sociale huurwoning op 10 hoog van de Henriëttedreef. Met deze proef kijken wij naar de mogelijkheden om de hoogbouwflat in Utrecht te verduurzamen en hoe wij voor onze huurders een comfortabele, opgeknapte woning met lagere woonlasten kunnen realiseren met minimale overlast tijdens de werkzaamheden. 

Hierover hebben wij samen met onze consortiumpartners een documentaire gemaakt. Deze kun je bekijken via deze link. 

Bewoners kunnen vragen mailen naar henriettedreef@boex.nl

 

 

 

Foto's

Afbeelding
Afbeelding
impressie testopstelling windgenerator
Afbeelding
De proefwoning op 10 hoog

Op de kaart

Video