Nieuwbouw - Projectdetails

Afbeelding

Rijnvliet

Leidsche Rijn, Utrecht

In Rijnvliet is de tweede fase van start gegaan van de verhuur van 61 energiezuinige eengezinswoningen. Bent u energiebewust en wilt u reageren op de nieuwbouwwoning, dan kunt u vanaf vandaag tot 1 mei reageren met uw registratienummer bij Woningnet.

U kunt alles lezen over deze woningen voor energiebewuste huurders in de Informatiebrochure: 61 sociale huurwoningen Rijnvliet.

Kenmerken

Volledig elektrisch
De woningen krijgen alleen een elektra-aansluiting, waardoor ze niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen (gas) en de CO2-uitstoot wordt verlaagd. Het doel is dat de energierekening voor huurders lager uitvalt.

Over de wijk
Rijnvliet ligt in het zuidoosten van stadsdeel Leidsche Rijn en wordt omsloten door de Rijksstraatweg aan de noordzijde, het bedrijventerrein Oudenrijn en de recreatieplan Strijkviertel aan de westzijde, het sportpark Rijnvliet aan de zuidzijde en de stadsbaan aan de oostzijde.

In Rijnvliet realiseert Van Wanrooij de komende jaren zo’n 500 koopwoningen en Gemeente Utrecht een brede school (kinderdagverblijf met basisschool), die ergens in schooljaar 2018/2019 open gaat. Meer over de inrichting van Rijnvliet leest u op de site van de gemeente Utrecht. 

Koop- en vrij sector huurwoningen
Ontwikkelaar Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling realiseert in dit gebied koopwoningen en vrije
Voor meer informatie over de koopwoningen kunt u terecht op de website van Van Wanrooij en voor de vrije sector huurwoningen op de website van Borgdonck.

Rijnvliet vlogs

  • Neem alvast een kijkje in de beginfase van de wijk. Het vlogteam van Bo-Ex neemt u mee naar de bouwplaats.  Bekijk de eerste vlog hier.
  • In de tweede vlog bezoeken de toekomstige bewoners de bouwplaats om de voortgang te bekijken en om kennis te maken met hun nieuwe buren. Bekijk wat zij vinden van hun energiezuinige woningen in de vlog
  • In de eerste vlog namen wij je mee naar de bouwplaats van Rijnvliet. Sindsdien is er al erg veel veranderd. De daken zijn op de huizen, het water stroomt door de wijk en het duurt nog maar even voordat de nieuwe bewoners de energiezuinige woningen kunnen betrekken. bekijk het hier

Foto's

Afbeelding
Afbeelding

Op de kaart

Video