Nieuwbouw - Projectdetails

Afbeelding

Hoge Weide

Leidsche Rijn, Utrecht

In Hoge Weide bouwt Bo-Ex 99 Nul op de Meter sociale huurwoningen: 34 ééngezinswoningen en 65 appartementen. Daarvan zijn 20 appartementen voor cliënten van Lister. Voor de Gemeente Utrecht bouwen we een energieneutraal buurthuis.

Kenmerken

Bo-Ex heeft energiebesparing en duurzaamheid hoog in het vaandel. Samen met de stad Utrecht is het de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Deze eengezinswoningen zijn Nul op de Meter. Als bewoners zuinig omgaan met energie en de installaties goed gebruiken, hebben ze geen energierekening meer. Ze betalen wel een Energieprestatievergoeding aan Bo-Ex. Meer informatie vindt u in de brochure hieronder. . De woningen aan de Kamilleweg zijn in april 2019 klaar. Die aan de Kruidnagelweg worden in mei/juni 2019 opgeleverd.

Brochure 34 sociale Nul op de Meter huurwoningen Hoge Weide

Over de appartementen
Aan de Laurierweg komt een complex met twee- en driekamerappartementen. Deze zijn reeds geadverteerd en naar verwachting in november 2019 klaar.

Brochure 45 sociale huurappartementen Nul op de Meter, Hoge Weide 

Over de wijk
Hoge Weide ligt ten zuiden van Leidsche Rijn Centrum, evenwijdig aan de tunnel voor de A2. Hierdoor kent het gebied behoorlijke hoogteverschillen en onderscheidt het zich binnen Leidsche Rijn. Hoge Weide grenst in het noordwesten aan Graauwaart, aan de westzijde aan Parkwijk en in het zuiden aan de Langerakbaan. Het deel van Bo-Ex bevindt zich aan de noordzijde.

Foto's

Afbeelding

Op de kaart

Video