Nieuwsbericht

Zo verlaagt u uw energierekening

dinsdag 16 januari 2018

Wilt u inzicht krijgen in uw energieverbruik om geld te besparen? Daarvoor is er nu een handig hulpmiddel de energiedisplay.

Energiedisplay gekoppeld aan slimme meter
Heeft u een slimme meter, dan kunt u daaraan een energiedisplay laten koppelen. Deze display haalt de slimme meter letterlijk uit de kast. Het is een klein beeldscherm, dat u neerzet op een zichtbare plaats. U ziet direct op de display wat uw energieverbruik is en of u binnen uw budget blijft. Hierdoor kunt u 5 tot 10% besparen op uw energierekening. Voor een huishouden is dat al snel 100 tot 200 euro per jaar.  

Onderzoek energiebesparing
Om energie te besparen en onze samenleving te verduurzamen is onderzoek en innovatie nodig. Daarom vragen wij uw hulp bij het testen van de energiedisplay. Als u zich aanmeldt, doet u mee aan het  landelijke onderzoek naar energiebesparing, waarbij u twee keer een vragenlijst invult. Als u wordt ingeloot, mag u bovendien een jaar gratis de energiedisplay uitproberen. Wordt u uitgeloot, dan krijgt u geen energiedisplay, maar maakt u kans op een van de 20 cadeaubonnen van 50 euro.  

Privacy
Voor dit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen wordt uw energieverbruik op afstand uitgelezen gedurende maximaal 1,5 jaar. Privacy is hierbij uiteraard gewaarborgd, de datadeling loopt niet via internet en wordt niet gedeeld met derden, zoals energieleveranciers.  

Inschrijven
Energie besparen met de energiedisplay levert dus geld op. Ook is het heel eenvoudig om direct te zien waar u kunt besparen. Doet u mee?

Inschrijven kan via de site van Enerysense. Hier vindt u ook alle informatie en de deelnemersvoorwaarden.