Nieuwsbericht

Woningcorporatie Bo-Ex bouwt nul op de meter sociale huurwoningen en appartementen in Utrecht

donderdag 3 mei 2018

door Bo-Ex

Woningcorporatie Bo-Ex, de gemeente Utrecht en Koopmans Bouwgroep hebben afgelopen donderdag een bouw-overeenkomst getekend voor de realisatie van 65 Nul-op-de-Meter-appartementen, 34 eengezinswoningen en een energieneutraal buurthuis in de wijk Hoge Weide in Utrecht. De appartementen en eengezinswoningen binnen dit multifunctionele woongebouw zijn bestemd voor sociale verhuur. Het te bouwen buurthuis wordt eigendom van de gemeente Utrecht.

Nul-op-de meter

Nul-op-de-Meter (NOM) houdt in dat de woningen en appartementen, bij goed gebruik van de installaties evenveel energie opwekken als wordt verbruikt. Dit wordt onder meer gerealiseerd met 1168 zonnepanelen op de daken van het appartementencomplex, de woningen en bergingen van de woningen. Bijzonder is dat er ook panelen tussen de bergingen in een lint worden geplaatst. Daarnaast worden de woningen niet aangesloten op stadsverwarming en gasnetwerk maar voorzien van warmtepompen.

 

Betaalbaar wonen

Wonen beter betaalbaar maken voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huur, dat is één van de redenen waarom de Utrechtse corporatie de nul op de meter woningen bouwt. Energiezuinige woningen, zonder gasaansluiting met zonnepanelen die genoeg energie opwekken voor het dagelijks energieverbruik. Bij een gemiddeld verbruik hebben de bewoners geen energierekening meer, waardoor hun woonlasten dalen.

 

Planning

Eind juli start de bouw van de woningen en eind september van de appartementen en het buurthuis. De oplevering is in november 2019.

 

Centrale ligging

De appartementen en woningen komen in de Utrechtse nieuwbouwwijk Hoge Weide. .

Hoge Weide bevat daarnaast een gevarieerd programma, waaronder kantoren, een school, een speeltuin en maatschappelijke voorzieningen. Deze wijk ligt op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum en op fietsafstand van de binnenstad van Utrecht. Het complex komt in de driehoek van de Laurierweg, Kruidnagelweg en Kamilleweg.

 

Bo-Ex. Thuis in Utrecht.

Bo-Ex is een Utrechtse woningcorporatie met een warm hart voor de huurders van haar 9.000 woningen. Wij begrijpen als geen ander hoe waardevol wonen is, vooral voor mensen met een beperkt budget. Onze 95 medewerkers werken iedere dag aan betaalbaar en goed wonen in leefbare wijken en buurten. Dat doen we samen met huurders en al onze partners.