Nieuwsbericht

Vacature Informatiebeheerder (36 uur)

maandag 8 april 2019

Bo-Ex start met een huurderscontactcentrum om vragen vanuit de huurders, snel, duidelijk en eenduidig te kunnen beantwoorden. Ben JIJ onze nieuwe collega?

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen, vernieuwen en verbeteren van alle informatie die voor onze huurders én voor alle collega’s nodig is om uitvoering te geven aan een optimale dienstverlening. Alle informatie moet beschikbaar zijn via de verschillende kanalen, zoals aan de telefoon voor de collega’s van het HCC, intranet, klantdossiers én de website. Daarvoor sta jij aan de basis van de kennisbank. Je beheerst de diverse tools en bereidt nieuwe releases en modificaties voor. Kortom: in deze functie komt inhoud, communicatie, samenwerking en ICT bijeen. 

Wat neem je mee?

Je bent klant- en servicegericht en je kunt goed schakelen met collega’s. Je bent zelfstandig, zoekt samenwerking wanneer nodig, bent ambitieus en levert ook graag een bijdrage aan een gezamenlijk resultaat. Je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen, weet hoofd -en bijzaken te onderscheiden. Je hebt een ondernemende en hands-on mentaliteit gericht op kwaliteit, efficiëntie en procesoptimalisatie. Je hebt minimaal een afgeronde HBO diploma, bij voorkeur richting Informatie & Kennismanagement of gelijkwaardig. Enkele jaren relevante werkervaring is een pré.  

Waar ga je werken?

Wij, BO-Ex, zijn een Utrechtse woningcorporatie met een warm hart voor de huurders van onze 9.000 woningen. Wij begrijpen als geen ander hoe waardevol wonen is, vooral voor mensen met een beperkt budget. Onze 95 medewerkers werken iedere dag aan betaalbaar en goed wonen in leefbare wijken en buurten. Dat doen we samen met huurders en al onze partners. Wij werken vanuit onze kernwaarden; Huurder centraal, saamhorigheid en verantwoordelijkheid geven en nemen. 

Wat bieden wij jou?

De salarisindicatie bedraagt  minimaal  € 2.992,00,- bruto en  maximaal € 3.685,00,- bruto per maand (schaal H) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding. Wij hebben je veel te bieden, De mogelijkheid om samen met je collega’s het Huurders Contact Centrum verder vorm te geven. Een baan met verantwoordelijkheid en uitdagingen, waarbij geen enkele dag hetzelfde waaronder leuke collega’s, goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, individueel loopbaanbudget en nog meer andere ontwikkelingsmogelijkheden.

De CAO woondiensten is op ons van toepassing. 

Enthousiast?

Ben je enthousiast over deze functie, dan ontvangen wij graag vóór 22 april je Motivatiebrief en CV via deze link. Je reacties wordt verwerkt door Vacaturepro.nl, van wie je een ontvangstreactie en een eventuele uitnodiging voor een gesprek ontvangt. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marieke Heilbron, manager Wonen, 0634019296

We kijken uit naar je reactie! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.