Nieuwsbericht

Samenwerking met Hemubo voor groot onderhoud in Kanaleneiland-Zuid

woensdag 22 februari 2017

door Bo-Ex

Stanleylaan: voor en na opknapbeurt

Op vrijdag 10 februari 2017 hebben Bo-Ex en Hemubo Bouw (Almere) het contract ondertekend voor het uitvoeren van groot onderhoud aan het complex Stanleylaan II (huisnummers 222-316) in Kanaleneiland-Zuid.

Het groot onderhoud aan de 48 gestapelde woningen omvat vele vernieuwingen die leiden tot energiezuinige en veilige woningen (brand-, inbraak- en asbestveilig). Zo gaat het energielabel per woning van F/E naar B/A en worden vele kozijnen vervangen en voorzien van HR++-glas. De entree krijgt een frisse uitstraling en de bewoners krijgen een aansluiting op een gemeenschappelijk satellietontvangstsysteem.

Bo-Ex heeft in 2014 Stanleylaan I aangepakt, Stanleylaan II krijgt dezelfde ‘look & feel’ als Stanleylaan I. Dit gebeurt aan de hand van de uitgangspunten van de gemeente Utrecht voor beeldkwaliteit en leefbaarheid. De werkzaamheden starten eind april en duren tot en met oktober 2017.

Intentieovereenkomst
Tevens tekenden Bo-Ex en Hemubo een intentieovereenkomst om de volgende negen zogenaamde ‘Intervam’ flats (bouwsysteem uit de jaren ’60) op eenzelfde wijze als Stanleylaan II aan te pakken in de komende vijf jaar.

In de wijk Kanaleneiland-Zuid staan 26 flats van het type Intervam met elk 48 woningen, waarvan Bo-Ex er 11 in haar bezit heeft. De flats lijken op het eerste gezicht veel op elkaar en bevinden zich aan de Stanleylaan, Livingstonelaan, Columbuslaan, Alexander de Grotelaan en Magelhaenlaan..