Nieuwsbericht

Met de burgemeester fietsen door Overvecht

maandag 29 mei 2017

Burgemeester Van Zanen (r) en Roderik Wijma (l) bij start op Oranjerivierdreef

Hoe staat het met de leefbaarheid in Overvecht? En hoe maakt Bo-Ex zich hier sterk voor? Burgemeester Van Zanen maakte onlangs een fietsrondrit door de wijk om poolshoogte te nemen.

Het was leuk om de burgemeester rond te leiden”, vertelt Roderik Wijma, complexbeheerder Bo-Ex in Overvecht, die meefietste. “Hij neemt uitgebreid tijd voor een praatje, is echt geïnteresseerd in de bewoners.”

Tijdens de fietstocht stopte het gezelschap onder andere bij de Kwangodreef (foto hieronder).

De 348  appartementen in de 10-hoogflats kregen daar een opknapbeurt van Bo-Ex, wat lovende woorden van de burgemeester opleverde. Roderik vertelde over de overlast van scooters in de flat. “Jongeren parkeerden hun scooters vaak in het trappenhuis, omdat de gang naar de berging te smal was voor sommige scooters. Dat zorgde natuurlijk voor overlast, zoals schuifdeuren die niet open wilden omdat er een scooter voor de sensor stond.” Als oplossing stelde Roderik een lege garagebox van Bo-Ex aan de Oranjerivierdreef beschikbaar vanuit het leefbaarheidsbudget. Hier kunnen de jongeren hun scooter nu veilig stallen. “De flatbewoners, jongeren en hun ouders zijn blij. ‘Fijn dat Bo-Ex zo meedenkt over een oplossing’, zei een vader laatst tegen me.”

Even een praatje tussendoor
Daarna ging de tocht verder langs de voetbalkooi aan de achterkant van de Zambesidreef (hierboven), die ook uit het leefbaarheidsbudget is betaald. Frank van der Mark, Gebiedsmanager Veiligheid Overvecht, fietste ook mee om vragen over de veiligheid van de burgemeester te beantwoorden. “Hij vindt het belangrijk dat de bewoners van Overvecht tevreden zijn over hun wijk, vroeg veel door over veiligheid. Bijvoorbeeld toen we langs de flat aan de Ivoordreef fietsten, die binnenkort wordt gesloopt en waar de laatste tijd veel overlast was. Van Zanen vond het geweldig dat Stadsbedrijven en Bo-Ex de handen ineen sloegen om de vervuiling hier te stoppen.”

Een mooi moment was toen een buurtbewoner de burgemeester aansprak; of hij even wilde kijken bij het Shanghaipark (foto hieronder) waar bewoners zelf het beheer doen. “Van Zanen ging er spontaan op in en week even van de route af.” Bij het Doe Mee centrum de Gagel aangekomen zat de tocht erop. “De burgemeester was enthousiast en tevreden over wat we doen”, zegt Roderik. “Hij gaf aan dat de fietstocht wordt vervolgd in een andere wijk.”