Nieuwsbericht

Marije Eleveld nieuwe directeur-bestuurder Bo-Ex

woensdag 14 december 2016

door Bo-Ex

Marije Eleveld

Marije Eleveld is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Bo-Ex. Op 1 maart 2017 neemt zij het stokje over van Johan Klinkenberg die eind februari met pensioen gaat.

Marije Eleveld
Marije Eleveld (39 jaar, woonachtig in Ede) is op dit moment nog wethouder voor de gemeente Ede. Na bijna vijf jaar wethouderschap en ruim zes jaar raadslidmaatschap neemt ze afscheid van de Edese politiek. Vanwege haar bestuurlijke kwaliteiten,passende werkervaring en bevlogenheid als wethouder met de portefeuille wonen, ruimtelijke ordening en projecten stedelijk gebied heeft de raad van commissarissen van Bo-Ex veel vertrouwen in haar als directeur-bestuurder.

Doelgroep centraal
Marije Eleveld kent de doelgroep waarvoor Bo-Ex werkt. Als wethouder maakte zij zich hard voor meer goedkope huurwoningen en een intensieve samenwerking tussen gemeente en inwoners. Ook is zij portefeuillehouder welzijn en vrijwilligerswerk,vluchtelingenzaken en burgerparticipatie. Hierdoor is zij thuis in de complexe, actuele vraagsturen binnen de corporatiesector en heeft daarmee een realistisch beeld van de huidige tijdgeest en de keuzes die Bo-Ex moet maken voor haar doelgroep.

Verder bouwen
De ervaring en visie van Marije Eleveld kan Bo-Ex goed gebruiken. Met haar bestuurlijke kwaliteiten en goede contacten op (politiek) bestuurlijk niveau is zij de juiste kandidaat om Johan Klinkenberg op te volgen. Ook is zij een sociaal bevlogen leider, die zich richt op samenwerking en verbinding met onze huurders. De Raad van Commissarissen van Bo-Ex vertrouwt erop dat zij de ambities van de corporatie met enthousiasme kan uitdragen en zo verder bouwt aan de organisatie.

Huidige directeur Johan Klinkenberg
Drieëndertig jaar lang heeft Johan Klinkenberg zich ingezet voor de volkshuisvesting in het Utrechtse. In 1984 begon hij als directeur bij werkmaatschappij Stichting Bo-Ex. In 1991 veranderde dit in Bo-Ex ’91 en groeide het woningbezit en hiermee de organisatie. Klinkenberg is een ware volkshuisvester en stadsvernieuwer pur sang. De Utrechtse sociale woningbouwsector heeft veel aan hem te danken.