Nieuwsbericht

Kandidaat-huurders kiezen hun energiezuinige woning in Rijnvliet

maandag 19 maart 2018

door Bo-Ex

Tijdens een informatiebijeenkomst op 15 maart 2018 werden kandidaat-huurders geïnformeerd over de dertig energiezuinige eengezinswoningen die Bo-Ex bouwt in Rijnvliet, Utrecht.

De woningen zijn zeer duurzaam, ze hebben geen gasaansluiting of stadsverwarming, alleen elektra. De energiezuinigheid wordt gerealiseerd door zonnepanelen op het dak, driedubbele beglazing, een betere woningisolatie dan voorgeschreven, de douche wint een deel van de warmte terug en er zit een zeer efficiënte warmtepomp in.

Vergeleken met soortgelijke woningen, daalt de energierekening van bewoners bij een gemiddeld verbruik. Gemiddeld betekent in dit geval dat er ongeveer 30 minuten warm kan worden gedoucht en dat de temperatuur in de woonkamer gemiddeld 20 graden is. Langer douchen en een hogere temperatuur in de woonkamer kan binnen bepaalde grenzen, maar dan moet er worden bijbetaald aan de energieleverancier. Omdat Bo-Ex investeert in een energiezuinige woning, betalen bewoners maandelijks een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) aan Bo-Ex.

Meer wooncomfort en lagere energielasten dus bij een juist gebruik van de woning. Daarbij gaan we toekomstige bewoners helpen, o.a. via een energiecoach.

In deze brochure vindt u meer informatie over de woningen. U kunt niet meer reageren.