Nieuwsbericht

Inbrekers houden van donkere dagen...

dinsdag 2 december 2014

Vooral tijdens de feestdagen in december zijn dieven actief. Nu het langer donker is, zijn de mogelijkheden om je te verbergen of niet op te vallen in het voordeel van een inbreker of een dief. Als bewoners gezellig bij elkaar zitten en genieten van alle feestelijkheden, gaan inbrekers juist op pad.

 

 

1-1-2, daar pak je ook inbrekers mee

De politie wil de inbrekers graag oppakken. Maar de politie heeft ook hulp nodig! U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Bel dus direct de politie als u een verdachte situatie signaleert. Inbrekers lopen dan meer kans ontdekt te worden en dat verhoogt de drempel om in te breken. Let dus op verdachte personen in uw buurt en bel altijd de politie via 1-1-2 in gevallen van onraad.

Let erop hoe de inbreker eruitziet en in welke richting hij is vertrokken, zodat u dat aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Uw oplettendheid kan uw eigen veiligheid vergroten en biedt de politie de kans om inbrekers op te pakken. De politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig. Een telefoontje van een getuige maakt de kans tot een aanhouding op heterdaad vele malen groter. 

Een paar tips tegen inbrekers:

  • Doe alsof je thuis bent. Sluit de gordijnen. En zet een tijdschakelaar op je lampen. Dan zijn de ruimtes in je huis op onregelmatige tijden verlicht.
  • Leg geen kostbare spullen in het zicht. Laat bijvoorbeeld geen tablet op tafel liggen. Een gelegenheidsdief komt daar echt op af.
  • Zet niet op facebook dat u weg bent. Iedereen is online actief. Ook een inbreker…
  • Neem buitenverlichting die automatisch aan gaat. Dit is echt een goede om inbrekers tegen te houden. Ze kunnen niet ongezien bij de deur komen.
  • Gebruik whats-app in de straat om elkaar te waarschuwen. Er zijn wijken waar bewoners samen de criminaliteit proberen tegen te gaan. Via een whats-app groep kunnen ze elkaar bijvoorbeeld inseinen als er iets verdachts gebeurt.