Nieuwsbericht

Gezocht: stagiair SJD

vrijdag 8 februari 2019

door Bo-Ex

Studeer je HBO Sociaal Juridische Dienstverlening en wil je ervaring opdoen in het functiegebied van een Woonconsulent? Dan is deze veelzijdige stage wellicht iets voor jou.

Op onze afdeling Wonen werken 21 medewerkers die verschillende functies vervullen, van Medewerker Klantenservice, Opzichter, Complexbeheerder tot Woonconsulent. Er wordt gewerkt vanuit verschillende wijkteams waarin de verschillende functies zijn vertegenwoordigd. De afdeling wordt aangestuurd door het Hoofd Klant & Verhuur. Als stagiair word je begeleid door een Juridisch Medewerker/Klachten coördinator aan wie je ook verantwoording aflegt. Je werkzaamheden concentreren zich op het functiegebied van een Woonconsulent.

Wat ga je doen?

 • Administratie: invoeren, verzamelen, controleren, registreren en coderen van gegevens zoals huurdergegevens en –contracten.
 • Incasso: bewaken en initiatief nemen tot het incasseren van huur, servicekosten en onderhoudsnota's.
 • Sociale overlast: bemiddelen bij conflicten tussen huurders, bewaken van illegaliteit en het zelfstandig actie hierop nemen, aanspreken van bewoners op de regels.
 • Woonfraude: je krijgt een aantal dossiers die je zelfstandig gaat beheren. Je bereidt gesprekken voor ten behoeve van het 2-wekelijkse overleg met de gemeente en gaat zelfstandig met de afdeling Handhaving op huisbezoek.
 • Projecten: naast dagelijkse werkzaamheden krijgen stagiaires opdrachten om kleinschalige onderzoeken te verrichten. Bijv. een onderzoek naar de rol van huurders in gemengde complexen, het antenneschotelbeleid, vroeg erop af bij huurachterstanden. De onderzoeken hebben altijd een sociaal/juridische achtergrond.
 • Bijzondere verhuur (aan statushouders en bijzondere doelgroepen).
 • 1e lijn-klantcontacten: je neemt deel aan het klantenservicecentrum (telefonisch en aan de balie) waar de diversiteit van de vragen van onze huurders ertoe bijdraagt dat je je breed kunt ontwikkelen.

Ons uitgangspunt is dat je als stagiair daadwerkelijk onderdeel bent van de afdeling Wonen en niet alleen opdrachten uitvoert. De inhoud van de functie is heel breed en je werkt zelfstandig maar ook in teamverband.

Wat neem je mee?

 • Je volgt een SJD-opleiding op HBO-niveau,
 • Je hebt een pro-actieve en flexibele werkhouding.
 • Je beschikt over inlevingsvermogen en kunt je perfect in klanten verplaatsen.
 • Je beschikt over goede contactuele en sociale vaardigheden.
 • Je bent analytisch, gestructureerd en je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je onderneemt actie en/of een besluit op het juiste moment en bewaakt de voortgang ervan.
 • Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en stressvolle situaties,
 • Je kunt zelfstandig werken en in teamverband.

Wat bieden wij?
We bieden een uitdagende stageplaats met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je bent daadwerkelijk onderdeel van de afdeling en voert samen met je team opdrachten uit.

Naast de Juridisch medewerker/ Klachtencoördinator die de stage begeleidt, word je door andere collega’s ingewerkt op diverse deelgebieden. Bijvoorbeeld door 2 Woonconsulenten op het gebied van overlast en verhuur. Tevens maak je onderdeel uit van het woonfraudeteam.

De stagevergoeding bedraagt € 500,- bruto op basis 36-urige werkweek. Je gaat werken bij een maatschappelijk gedreven organisatie met volop kansen om te werken aan uitdagende vraagstukken en waar ruimte is voor ontwikkeling.

Bo-Ex. Thuis in Utrecht 
Wij zijn een Utrechtse woningcorporatie met een warm hart voor de huurders van onze 9.000 woningen. Wij begrijpen als geen ander hoe waardevol wonen is, vooral voor mensen met een beperkt budget. Onze 95 medewerkers werken iedere dag aan betaalbaar en goed wonen in leefbare wijken en buurten. Dat doen we samen met huurders en al onze partners.

Interesse?
Ben je enthousiast over deze functie, dan ontvangen wij graag vóór 1 maart je Motivatiebrief en CV. Deze kan je sturen naar werken@boex.nl, ter attentie van Marilou Marchal. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wybrand Kamerling, Juridisch Medewerker/ Klachtencoördinator via 06-22037865.

We kijken uit naar je reactie!