Nieuwsbericht

Gezocht: jonge huurders met ideeën

donderdag 10 augustus 2017

Ben je jonger dan 35 jaar, huur je in Utrecht en wil jij meepraten en -denken over goed huren? Meld je dan aan voor het WoonLab.

Er zijn nog veel te weinig jongeren actief in huurdersorganisaties, terwijl het juist voor jongeren een moeilijke tijd is op de woningmarkt. Er zijn lange wachttijden voor een sociale huurwoning, de huurprijzen zijn hoog en jongeren hebben vaak niet de middelen voor de vrije sector of koopmarkt.

WoonLab Utrecht nodigt je uit om in groepen na te denken over de belangrijkste vraagstukken over huren in Utrecht. Met de uitkomsten adviseert en inspireert het WoonLab de gemeente Utrecht, woningbouwcorporaties en huurdersorganisaties. Het WoonLab is een initiatief van CNV Jongeren.

Kick-off 5 oktober
Donderdag 5 oktober start WoonLab met de kick-off. Dit is een introductie in de problematiek rondom huren voor jongeren in Utrecht. Ook kun je deze avond een aantal themasessies bijwonen om vervolgens een thema te kiezen waarmee je aan de slag gaat. De kick-off start om 17.30 uur met eten en eindigt rond 21.00 uur.

Thema avonden
Gedurende twee maanden ga je aan de slag met je thema in een groep. Eerst bepalen jullie een vraagstuk binnen het thema, dan gaan jullie onderzoek doen. Dit doen jullie door partijen zoals de gemeente en woningbouwcorporaties te spreken, maar ook door bijvoorbeeld jongeren te interviewen. Tot slot kom je met de groep tot een creatief, vernieuwend advies.

Eindevent
Het advies presenteer je donderdagavond 7 december tijdens het eindevent aan de gemeente Utrecht, woningbouwcorporaties, huurdersorganisaties, Woonbond en meer! Zij staan open voor alle ideeën, dus dit is dé kans om ze over te halen om het idee uit te voeren.

Meld je aan op de site van CNV Jongeren