Nieuwsbericht

Dagboek van een huurder over groot onderhoud

zondag 20 november 2016

In de Utrechtse wijk Hoograven wordt hard gewerkt. Aan 388 Rietveld woningen van woningcorporatie Bo-Ex vindt groot onderhoud plaats. Er komen nieuwe kozijnen, nieuwe ramen en een nieuwe keuken. Ook de badkamer en het toilet worden aangepakt en de elektra wordt vernieuwd. De bewoners verhuizen voor een aantal weken naar een logeerwoning.

Zo ook meneer Van Rees (75). Hij woont al bijna zestig jaar in de IJsselsteinlaan, langer dan alle andere huurders in de laan. Cabaretier Herman Berkiem en judoka Anton Geesink woonden ooit tegenover hem. Voor Bo-Ex houdt hij een dagboek bij van alle perikelen.

Najaar 2015
Ik krijg bericht van Bo-Ex over de plannen. Volgend najaar moet het gebeuren, nog lekker ver weg. Ik woon sinds 1957 in de IJsselsteinlaan. Het is voor mij de eerste keer dat er zo ingrijpend wordt verbouwd.

Mei 2016
De opknapbeurt start nog niet, maar ik word nu toch wel wat zenuwachtiger. Mijn woning moet namelijk helemaal leeg. Dat is een enorme klus, want ik heb veel boeken en platen en er staan heel veel modelschepen in mijn huis. Allemaal zelf gemaakt, dat doe ik al sinds mijn veertiende.

 
Ik ga langs bij Elizabeth van het buurtpastoraat, hier in de wijk. Zij biedt aan om af en toe langs te komen voor wat hulp.

September 2016
Ik krijg het niet voor elkaar om al mijn spullen zelf in te pakken en in de opslagcontainer te zetten. Gelukkig krijg ik veel hulp van Elizabeth. Zij komt af en toe helpen met inpakken, samen met een vrijwilliger. Nou, daar heb ik veel aan, hoor. En het is nog gezellig ook. Elizabeth houdt me op het goede pad.

Binnenkort: Meneer Van Rees verhuist naar de logeerwoning.
Ik heb maar liefst 52 volle verhuisdozen. Die moeten allemaal naar de opslagcontainer.