Nieuwsbericht

Burendag 23 september: wat doet u?

woensdag 16 augustus 2017

door Bo-Ex

In 2017 vieren we Burendag op zaterdag 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Er zijn al veel leuke initiatieven aangemeld, ook in Utrecht. Kijk op burendag.nl wat er in uw buurt wordt georganiseerd.

Bijdrage Oranje Fonds voor Burendag
Het is mogelijk als buurt tot vrijdag 18 augustus een aanvraag tot max. € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Let op! op=op. Lees eerst goed de voorwaarden voor particulieren of organisaties. Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt, ontvangt een Burendag feestpakket (zolang de voorraad strekt).

Leefbaarheidsbudget Bo-Ex
Wist u dat u een financiële bijdrage kunt aanvragen bij Bo-Ex voor kleine acties in uw eigen complex, woongebouw of portiek? Het moet gaan om acties die het wonen prettiger maken, het contact tussen bewoners bevorderen en/of de veiligheid verbeteren. Bijvoorbeeld het beheren van het gemeenschappelijk groen rond het complex, opknappen van de entree van het portiek met plantenbakken, een sportdag voor jongeren in de buurt, een gezamenlijke schoonmaakdag of een groot buurtfeest. Het idee moet gedragen worden door de (meeste) buurtbewoners. Hiervoor is jaarlijks een bedrag beschikbaar van € 25 per woning. In complexen met minder dan 60 wooneenheden is het € 30 per woning. Dit bedrag kunt u samen met andere huurders besteden.

Meer informatie over het Bo-Ex leefbaarheidsbudget vindt u in deze brochure en voor de aanvraag kunt u dit formulier gebruiken.