Nieuwsbericht

Brand Gloriantdreef

vrijdag 23 februari 2018

In de vroege ochtend van woensdag 21 februari 2018 was er felle brand in een van de appartementen van ons complex aan de Gloriantdreef in Overvecht.

Alle 45 bewoners van de 28 woningen moesten hun huis uit. De bewoner van het uitgebrande appartement had verwondingen aan zijn gezicht en handen en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brand zou zijn ontstaan in zijn keuken.

Melding en directe actie
Onderbuurman Osman kwam net uit de nachtdienst. Hij merkte de geur op en handelde direct. Hij heeft 112 gebeld en heeft meerdere buren wakker gemaakt en uit de woning gehaald. Daarna heeft de brandweer alle bewoners verder uit de woningen begeleid.

McDonald's heeft iedereen opgevangen en voorzien van drinken. Van daaruit zijn bewoners in kleine groepjes terug naar hun woningen gebracht. Per woning is samen met de bewoners bekeken wat de schade was. 

Tijdelijke opvang
De brandweer en de politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. De schade in de woning  is groot. Gelukkig is de brand niet overgeslagen naar andere appartementen. Er is wel waterschade en stankoverlast in de naast- en ondergelegen woningen. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen bij de brand. Voor mensen die niet direct terug konden naar hun woning, heeft Bo-Ex logeerwoningen beschikbaar gesteld. Dit is aan twee bewoners aangeboden, die beiden hiervan gebruik hebben gemaakt.

Herstel
Het herstel van de uitgebrande woning neemt zeker enkele maanden in beslag. Voor de omliggende woningen is 1 à 2 weken waarschijnlijk voldoende. Vanzelfsprekend bespreken we de werkzaamheden en de planning met de bewoners.