Nieuwsbericht

Bouw 61 Nul op de Meter sociale huurwoningen in Rijnvliet

donderdag 13 december 2018

impressie

Bo-Ex start in het voorjaar 2019 met de bouw van 61 sociale huurwoningen in het midden en noorden van de Utrechtse wijk Rijnvliet. Donderdag 13 december 2018 is de aannemingsovereenkomst ondertekend met de Koopmans Bouwgroep.

Enige sociale verhuurder
Bo-Ex is de enige woningcorporatie die sociale huurwoningen realiseert in Rijnvliet, in het zuidoosten van Leidsche Rijn. De komende jaren in totaal 176 eengezinswoningen en 21 appartementen in de sociale huur. De eerste dertig woningen binnenkort opgeleverd. 

Gevarieerd
De nieuw te bouwen woningen hebben een gevarieerde architectuur (zie foto); tien zijn er drielaags, de rest heeft een ‘zadeldak’. De woonoppervlakte is zo‘n 105 m2. De bouw start in maart/april 2019. Eind 2019/begin 2020 krijgen de bewoners de sleutel.

Nul op de Meter
Wonen beter betaalbaar maken voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huur, dat is één van de redenen waarom Bo-Ex deze energiezuinige, Nul op de Meter, woningen bouwt. Energiezuinige woningen met zonnepanelen die genoeg energie opwekken voor het dagelijks energieverbruik. De woningen zijn verder voorzien van driedubbele beglazing, vloerverwarming, uitstekende isolatie en een ventilatie-warmtepomp. Een gasaansluiting is er niet, de woningen zijn volledig elektrisch. Bij een gemiddeld verbruik hebben de bewoners geen energierekening meer, waardoor hun woonlasten dalen.

De woningen worden te zijner tijd aangeboden op www.woningnetregioutrecht.nl

Marije Eleveld, directeur Bo-Ex en Joseph Kuling, directeur Koopmans, ondertekenen de aannemingsovereenkomst.
Achter: Niels Nielen, projectmanager Koopmans (links) en Martijn Broekman, projectmanager Bo-Ex (rechts)