Nieuwsbericht

Bo-Ex en Koopmans bouwen dertig zeer energiezuinige woningen in Rijnvliet

woensdag 7 februari 2018

Tekenen aannemingsovereenkomst tussen Bo-Ex en Koopmans op 6-2-2018

Op dinsdag 6 februari 2018 hebben Bo-Ex en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep een aannemingsovereenkomst ondertekend voor de bouw van dertig zeer energiezuinige sociale huurwoningen in Rijnvliet-Zuid. Het plan is ontwikkeld met architectenbureau agNOVA.

Zeer energiezuinig
De woningen zijn zeer energiezuinig. Ze hebben geen gasaansluiting of stadsverwarming, alleen elektra. Er komt een ventilatiewarmtepomp in, gecombineerd met lage temperatuurverwarming, driedubbele beglazing, zonnepanelen en een betere isolatie. Bij een gemiddeld energieverbruik wekt de woning zelf voldoende energie op, waardoor de energierekening van de bewoners daalt.

Aandacht voor de gebruiker
Om een zeer lage EPC-waarde te realiseren, is gekeken naar de technische mogelijkheden, de betaalbaarheid (investering en exploitatie) én vooral de gebruiksvriendelijkheid voor de bewoners. Aan het laatste wordt extra aandacht gegeven. Recente externe projecten laten zien dat de markt in staat is om een invulling te geven aan de technische eisen binnen de financiële kaders, maar dat de gebruiksvriendelijkheid nog al eens wordt vergeten.

Volgende week op WoningNet
De woningen komen naar verwachting in de week van 12 februari 2018 op WoningNet, waar geïnteresseerden zich met hun registratienummer kunnen aanmelden. De bouw start in mei en eind dit jaar is de oplevering aan de nieuwe bewoners.

Nieuwbouwwijk Rijnvliet
Rijnvliet ligt in het zuidoosten van stadsdeel Leidsche Rijn en is één van de laatste gebieden dat hier nog wordt ontwikkeld. Bo-Ex bouwt hier uiteindelijk 196 woningen. De wijk is ruim opgezet met veel groen en water. In de openbare ruimte zal een stedelijk voedselbos (Urban Food Forest) worden gerealiseerd. In elke straat komen één of meerdere eetbare gewassen, waardoor bewoners letterlijk hun eten van de straat kunnen plukken.

Lees meer over dit project