Nieuwsbericht

Bewoners uit Utrechtse wijk Lombok en Bo-Ex slaan handen ineen

donderdag 20 april 2017

door Persbericht Bo-Ex

Afgelopen week hebben de bewoners van de vereniging Toekomstclub 507 en de directie van Bo-Ex het startdocument voor wooncomplex 507 ondertekend. Hiermee is de basis gelegd voor de toekomst van de 353 woningen rondom de Kanaalstraat in Lombok.

Afgelopen week hebben de bewoners van de vereniging Toekomstclub 507 en de directie van woningcorporatie Bo-Ex het startdocument voor wooncomplex 507 ondertekend. Complex 507 bestaat uit 353 woningen rondom de Kanaalstraat in Lombok. De bewoners van dit bijzondere complex en Bo-Ex zijn blij met de gezamenlijk geformuleerde ambities in het startdocument. We willen de huren betaalbaar houden en bouwen aan een community. We gaan de komende tijd hard aan de slag en alle creativiteit inzetten om dat voor elkaar te krijgen.

Marieke Heilbron (manager Wonen Bo-Ex): ‘We zijn heel blij met deze stap en hebben veel vertrouwen in de toekomst. Vaak wordt gedacht dat Bo-Ex en bewoners tegenover elkaar staan. Door eens een stap achteruit te zetten en niet direct met een eindoplossing te komen hebben we gezien dat we dezelfde waarden en ambities hebben, zoals bijvoorbeeld betaalbaarheid, gezond leefklimaat en (mede)zeggenschap bewoners.

Eloy Schouten (bewoner Toekomstclub 507): ‘Het zijn prachtige panden, en mensen wonen er graag. Voor mij is dit project geslaagd als we de juiste verbeteringen aan de woningen doen.

Else Huisman (bewoner en ondernemer Wishing Well West): ‘De buurtvereniging die is opgericht is ontstaan uit Wishing Well West en is nu verzelfstandigd. We hopen dat alle bewoners van Complex 507 lid worden en hun stem laten horen. We vinden het heel belangrijk dat ook de sociale plannen worden meegenomen in de buurt. We zien dit startdocument als basis voor een duurzame sociale betekenis voor 507 en Lombok.’

Marije Eleveld (directeur Bo-Ex): ‘We hebben lang in een situatie gezeten waar niemand blij van werd. Bewoners niet, want de woningen waren ‘op’. Maar ook Bo-Ex niet, want je wilt graag goede woningen verhuren aan tevreden bewoners. Nu zijn we op het punt gekomen dat we weer vooruit kunnen kijken.’

Zie ook: startdocument 507