Nieuwsbericht

Aanpak 97 Rietveldwoningen in januari van start

vrijdag 21 november 2014

Er is overeenstemming bereikt met de bewoners aan de Tjepmahof en omgeving over de werkzaamheden van 97 woningen.

Hoge respons

Via een schriftelijke draagvlakmeting, konden bewoners vanaf  begin november 2014 hun mening over het plan van Bo-Ex kenbaar maken. De respons komt per 17 november ’14 uit op 87,6,%. Van de 97 bewoners zijn 82 bewoners akkoord en 3 bewoners stemden tegen. Van 12 bewoners was op dat moment geen reactie binnengekomen. Met deze hoge respons zijn de bewonerscommissie Hoograven Zuid en Bo-Ex  zeer tevreden. Er kunnen nog steeds reacties binnenkomen.

Op grond van de uitslag van 17 november heeft Bo-Ex besloten tot uitvoering van de 1e fase over te gaan.

Sociaal Plan

De woningen worden grondig aangepakt, waardoor stevige overlast voor de bewoners kan ontstaan. Om hier zo goed mogelijk mee om te gaan, hebben de bewonerscommissie Hoograven Zuid en Bo-Ex een sociaal plan opgesteld. Hoofdpunten hiervan zijn dat aan alle bewoners een logeerwoning wordt aangeboden en dat geen huurverhoging voor de verbeteringen wordt gevraagd.

Vervolgens hebben bewonerscommissie Hoograven Zuid en Bo-Ex veel tijd genomen om de bewoners zo goed mogelijk te informeren. Er is zeer zorgvuldig gewerkt door bewonerscommissie Hoograven Zuid, De Woonbond en Bo-Ex.  Bewoners hebben hierdoor een goede afweging kunnen maken.

De overige woningen 

Voor 291 andere bewoners is de start van de werkzaamheden mogelijk uitgesteld, omdat de financiering van het hele complex niet zeker is. 
Inmiddels zijn de werkzaamheden in vier fasen opgedeeld.  Nu een zeer ruime meerderheid van de huurders uit fase 1, heeft ingestemd met dit voorstel kan Bo-Ex starten. Of daarna meteen door kan worden doorgegaan  met de andere 291 woningen is nog niet duidelijk. 

Bijzonder woningbouwproject van Gerrit Rietveld

Het complex aan de Tjepmahof  (complex 404) is een bijzonder woningbouwcomplex ontworpen door Gerrit Rietveld.  Het geeft de buurt sfeer en karakter. Daarom heeft Bo-Ex het besluit genomen deze sociale huurwoningen aan te pakken met respect voor het bijzondere erfgoed.  Het complex wordt zo veel mogelijk qua uitstraling in oude glorie hersteld. De woningen krijgen een fikse opknapbeurt;  nieuwe kozijnen, een nieuwe keuken, nieuwe doucheruimte, nieuw toilet en warmte isolerende maatregelen. Alle woningen zijn na de aanpak voorzien van energielabel B en hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Planning

In januari 2015 start  bouwbedrijf Koopmans TBI uit Enschede, met de werkzaamheden. 
De werkzaamheden aan de eerste 97 woningen gaan een klein jaar in beslag nemen.
In deze  periode blijven veiligheid en leefbaarheid in de wijk belangrijke aandachtspunten. Bo-Ex besteedt hier extra aandacht aan.