Nieuwsbericht

22 september 2018 is het weer burendag. Meld je nu aan!

woensdag 11 juli 2018

door Bo-Ex

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf eind juni 2018 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kan een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd.

 

Bijdrage Oranje Fonds voor Burendag

Het is mogelijk als buurt een aanvraag tot max. €400,- in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Lees eerst goed de voorwaarden voor particulieren of organisaties

 

Leefbaarheidsbudget Bo-Ex

Wist u dat u een financiële bijdrage kunt aanvragen bij Bo-Ex voor kleine acties in uw eigen complex, woongebouw of portiek? Het moet gaan om acties die het wonen prettiger maken, het contact tussen bewoners bevorderen en/of de veiligheid verbeteren. Bijvoorbeeld het beheren van het gemeenschappelijk groen rond het complex, opknappen van de entree van het portiek met plantenbakken, een sportdag voor jongeren in de buurt, een gezamenlijke schoonmaakdag of een groot buurtfeest. Het idee moet gedragen worden door de (meeste) buurtbewoners. Hiervoor is jaarlijks een bedrag beschikbaar van € 25 per woning. In complexen met minder dan 60 wooneenheden is het € 30 per woning. Dit bedrag kunt u samen met andere huurders besteden.

Meer informatie over het Bo-Ex leefbaarheidsbudget vindt u in deze brochure en voor de aanvraag kunt u dit formulier gebruiken.