Seniorenvoordeel

Bo-Ex wil huurders vanaf 55 jaar die nu een eengezinswoning of groot appartement huren, stimuleren om te verhuizen naar een kleinere woning.  
Veel van onze grotere woningen worden nu bewoond door 55-plussers, terwijl deze vaak een klein huishouden vormen. Als zij hun woning achterlaten, komt deze weer vrij voor een gezin. En als dat gezin weer een starterswoning achterlaat, helpen we ook starters. Zo zorgt een verhuizing van één huurder dus voor drie verhuizingen!

Korting en voorrang

Huurders van 55 jaar en ouder in grote woningen krijgen korting op de huur als zij naar een kleinere woning verhuizen. Ook krijgen zij voorrang bij de toewijzing. Sinds juni dit jaar geldt de korting niet alleen bij Bo-Ex, maar bij alle Utrechtse corporaties.  

Verhuisadvies

Deze huurders kunnen naast korting en voorrang ook hulp en advies krijgen bij het verhuizen naar een beter passende woning. Dit varieert van een oriënterend gesprek tot het intensief begeleiden bij het vinden van een andere woning.

Meer weten?

Behoort u tot de groep 55-plussers en heeft u verhuisplannen? Neem dan contact met de verhuisadviseur op. Zij is op werkdagen telefonisch bereikbaar op (030) 236 18 04 van 10.00 tot 17.00 uur. Krijgt u een antwoordapparaat, spreek dan uw naam en telefoonnummer in, dan wordt u teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen naar: verhuisadviseur@stade.nl

Op www.stade-advies.nl onder ‘Actueel’ vindt u meer informatie over de verhuisadviseur.