Duurzaamheid

Samen met bewoners besparen
De energieprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Voor veel mensen is de energierekening daarom een steeds grotere aanslag op het budget. Bo-Ex heeft 80 huurwoningen aan de Livingstonelaan in 2013 beter geisoleerd. Om de bewoners van deze woningen verder te helpen met energie besparen krijgen bewoners een energiebox en adviezen voor besparing in hun eigen woning.    

Een LED-lamp, een tijdschakelklok, een tafelcontactdoos: het zit allemaal in de energiebox die bewoners van een energieadviseur krijgen. Vanaf maart krijgt elke bewoner van een huurwoning aan de Livingstonelaan zo’n adviseur op bezoek. De adviseurs zijn medewerkers van De Jonge Milieu Advies en iValon, bureau voor duurzame bedrijfsvoering.

Besparing: € 100,- per jaar
Bewoners kunnen zich opgeven voor een bezoek van de energieadviseur. Zo’n adviseur loopt door de woning met een lichtmeter en een verbruiksmeter. Door huishoudelijke apparaten anders te gebruiken kan een bewoner tot wel €100,- per jaar besparen. 

Kijk voor meer informatie en een filmpje op de webpagina over energieadvies van de gemeente Utrecht.

Utrechtse Mix
Van het besparen en opwekken van duurzame energie is Bo-Ex groot voorstander. We tekenden daarom ook een convenant van de gemeente Utrecht.  

Met het tekenen van dat convenant onderstrepen we te willen werken aan duurzaamheid, met name aan de reductie van CO2. Utrecht heeft de ambitie om in 2030 een klimaatneutrale stad te zijn. Daarom dacht de gemeente een programma uit: Utrechtse Mix. Via de actiepunten daarin ondersteunen en stimuleren zij de deelnemende Utrechtse ondernemingen. En nu dus ook Bo-Ex.

Energie
Bo-Ex is al wel actief op het gebied van energie. Nog niet lang geleden is bijvoorbeeld ons wagenpark aangepast. Al de auto’s hebben nu eco-motoren. Een ander voorbeeld is dat we in ons kantoor waterbesparende kranen hebben en dat de dagverlichting digitaal gestuurd wordt. Ook hebben we zonnepanelen op het dak. Maar er is nog genoeg meer te verbeteren. Zo willen wij nog een slag maken met groene energie inkoop en ook de isolatie van ons kantoor kan nog aanzienlijk verbeterd worden.

Bekijk hier een filmpje over de maatregelen die we namen op ons kantoor.