De Isolatie Uitdaging

ieder huis een nieuwe jas

Bo-Ex, Mitros en Portaal gaan tienduizenden woningen verduurzamen. Dat begint bij ‘een nieuwe jas’: een innovatie in gevelisolatie.

De opgave
De Utrechtse woningcorporaties hebben hoge duurzaamheidsambities. Een belangrijk onderdeel daarvan is het isoleren van tienduizenden sociale huurwoningen. Die isolatie is een noodzakelijke eerste stap op weg naar een woningvoorraad met een CO2-neutrale energievoorziening in 2050 die ook geschikt is voor andere warmtebronnen. 

Innovatie nodig
De huidige materialen en technieken voor gevelisolatie zijn ingrijpend. Ze geven veel overlast voor onze bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben een te lage isolatiewaarde. Bovendien zijn de kosten nog erg hoog. Om daarin te verbeteren en echt te kunnen opschalen, is innovatie hard nodig. 

We dagen de markt uit
Met De Isolatie Uitdaging wil Bo-Ex samen met Mitros en Portaal een doorbraak realiseren. Door samen op te trekken en samen te werken willen we het probleem sneller en beter kunnen oplossen. Met een scherpe uitvraag dagen we de markt uit om te komen tot nieuwe, innovatieve oplossingen, die ervoor zorgen dat we straks sneller, beter en met minder overlast onze woningen kunnen isoleren. Een oplossing die duurzaam verwarmen met lagetemperatuurverwarming mogelijk maakt.

De drie woningcorporaties stellen een totaalbedrag van € 70.000 aan innovatiegelden beschikbaar. Hiermee kunnen winnaars hun oplossing verder ontwikkelen en testen in een van onze proefwoningen 

Planning
De inschrijving voor De Isolatie Uitdaging is gesloten. Op 25 juni 2019 vindt de finale plaats en worden de winnaars bekend gemaakt.
Bekijk hier de mijlpalen van De Isolatie Uitdaging.

Nieuwsgierig?
Bekijk het inspiratiefilmpje en bezoek www.isolatieuitdaging.nl.