Ik wil huren

Passend toewijzen 2019

Wordt u onze nieuwe huurder? 

Ja, dat kan, mits uw huishoudinkomen lager is dan € 38.035. U komt dan in aanmerking voor een sociale huurwoning. Dat is een woning met een maximale netto huur van € 720,43. Bo-Ex richt zich op deze doelgroep en wijst geen huurwoningen toe aan mensen die meer verdienen. Daarvoor is het woningaanbod simpelweg te klein en de vraag te groot.

Toewijzing

De sociale huurwoningen van alle woningcorporaties in de regio Utrecht worden verdeeld via het 'zelf-zoeksysteem' van WoningNet. Dit betekent dat u zelf op zoek gaat naar een woning. Ook de verhuur van de sociale huurwoningen van Bo-Ex verloopt via dit systeem. 

Woningcorporaties moeten woningen toewijzen volgens de regels voor passend toewijzen.

 

Inschrijven bij WoningNet als woningzoekende

Wilt u reageren op een woning, dan moet u ingeschreven staan bij WoningNet. Bij acceptatie van de huurwoning hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

Bekijk ook de checklist bewijsstukken. Soms heeft u een verhuurdersverklaring nodig.

Vrijesectorwoningen

Vrijesectorwoningen zijn woningen met een huurprijs vanaf €720,43 per maand. Vrijesectorwoningen worden geadverteerd op Rooftrack.

Woningruil

  • Hoe vraag ik toestemming voor woningruil?

U kunt toestemming voor woningruil aanvragen door het invullen van een speciaal aanvraagformulier. U dient het formulier volledig in te vullen, anders kan uw aanvraag niet in behandeling worden genomen. Woningruil is mogelijk tussen zelfstandige woningen. Een woningruil met een onzelfstandige woning (kamerwoning) is niet mogelijk.

Op deze pagina vindt u bij 'Brochures en formulieren' de brochure Ruilen van huurwoning en het aanvraagformulier. 

  • Waar kan ik mijn woning te ruil aanbieden?

U kunt uw woning te ruil aanbieden op www.woningruil.nl. Meer informatie vindt u op de website.

  • Wat zijn de regels voor woningruil?

In principe kan iedere huurder van Bo-Ex die een zelfstandige woning huurt, een aanvraag voor woningruil indienen. In grote lijnen gelden de volgende regels:

- De woning moet passend zijn wat betreft gezinsgrootte en huurprijs;
- De ruilpartners moeten ingeschreven staan bij WoningNet;
- Er mag geen sprake zijn van een betalingsachterstand.

Omdat in Utrecht de huisvestingsvordering van toepassing is, moet een huisvestingsvergunning door WoningNet zijn afgegeven voordat de woningruil kan plaatsvinden. deze vergunning vraagt Bo-Ex voor u aan. 

Tijdelijke verhuur woningen

Soms verhuren we ook woningen voor korte duur. Heeft u interesse? Klik dan hier voor meer informatie.

Garages, bergingen, parkeerplaatsen

Heeft u interesse in het huren van opberg- of parkeerruimte? Kijk dan hier voor ons aanbod.

 

Wilt u meer weten over bv wonen en de woningwethuur betalen of over participatie? Kijkt u dan ook onder de groene tab in het menu: Ik ben Huurder. Daar vindt u meer informatie en soms ook een filmpje.