Ik wil huren

Wordt u onze nieuwe huurder? 

Ja, dat kan, mits uw huishoudinkomen lager is dan € 36.798. U komt dan in aanmerking voor een sociale huurwoning. Dat is een woning met een maximale netto huur van € 710,68. Bo-Ex richt zich op deze doelgroep en wijst geen huurwoningen toe aan mensen die meer verdienen. Daarvoor is het woningaanbod simpelweg te klein en de vraag te groot.

Toewijzing

De sociale huurwoningen van alle woningcorporaties in de regio Utrecht worden verdeeld via het 'zelf-zoeksysteem' van WoningNet. Dit betekent dat u zelf op zoek gaat naar een woning. Ook de verhuur van de sociale huurwoningen van Bo-Ex verloopt via dit systeem. 

Woningcorporaties moeten woningen toewijzen volgens de regels voor passend toewijzen. Wat betekent dat voor u?

Inschrijven bij WoningNet als woningzoekende

Wilt u reageren op een woning, dan moet u ingeschreven staan bij WoningNet. Bij acceptatie van de huurwoning hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

Bekijk ook de checklist bewijsstukken. Soms heeft u een verhuurdersverklaring nodig.

Vrijesectorwoningen

Vrijesectorwoningen zijn woningen met een huurprijs vanaf €710,68 per maand. Vrijesectorwoningen worden geadverteerd op Rooftrack.

Tijdelijke verhuur woningen

Soms verhuren we ook woningen voor korte duur. Heeft u interesse? Klik dan hier voor meer informatie.

Garages, bergingen, parkeerplaatsen

Heeft u interesse in het huren van opberg- of parkeerruimte? Kijk dan hier voor ons aanbod.

 

Wilt u meer weten over bv wonen en de woningwethuur betalen of over participatie? Kijkt u dan ook onder de groene tab in het menu: Ik ben Huurder. Daar vindt u meer informatie en soms ook een filmpje.